Kaip prižiūrėti teritoriją šaltuoju sezonu?

Grįžti į sąrašą

BIPA rekomenduoja

 

Kada valyti teritoriją?

Prieš pradedant arba tik ką pradėjus snigti (plikledžio formavimosi pradžioje), bent nedideliu kiekiu cheminių medžiagų pabarstykite dangas. Taip išvengsite prie dangos prispausto sniego ir ledo susidarymo.
Prisnigus ar iškritus kt. krituliams - nuvalykite dangas kaip galima greičiau ir švariau - išvengsite suvažinėto sniego, ledo sluoksnio susidarymo.


Kokiu būdu valyti dangas?

Valydami sniegą ir/ar ledą, naudokite tokius įrankius ir mechanizmus, kurie negadina valomų teritorijų dangos.

Sniego valymo įrangą rinkitės pagal prižiūrimos teritorijos geometrinius parametrus (plotį, kelio kreives ir pan.), vyraujančias klimatines ir eismo sąlygas (eismo intensyvumas, sudėtis ir greitis).

Mechanizmų valančios dalys turi būti apsaugotos gumomis ar plastiku, arba pagamintos iš dangos negadinančių medžiagų.

Jeigu ledo tirpinimo mišinį barstote rankiniu būdu, rekomenduojama dėvėti apsaugines pirštines, akinius ir apsauginius drabužius.

 

 

Kaip teisingai pasirinkti barstymo medžiagas?

Mišinį galima pasirinkti pagal oro temperatūrą, savybes ir poreikį:

 

Techninė druska naudojama iki -8C, tirpdo ledą ir suspaustą sniegą. Norint greitesnio druskos poveikio ją reikia naudoti sudrėkintą.
Smėlio-druskos mišinys naudojamas iki -8C tirpdo, užtikrina geresnį sukibimą su danga, neleidžia sniegui suledėti ir mažina šlapios dangos šalimą.
Ledo tirpinimo medžiaga “ICEMELT” naudojama iki -20C. Ši medžiaga mažiau kenksminga metalo, betono, gelžbetonio ir asfaltbetonio dangoms. Taip pat nepalieka dėmių ant batų ar transporto priemonių.

 

 

Kaip apsisaugoti nuo slidžių laiptų?

Artėjant šaltukui rekomenduojame laiptus ir kitas, nuo sniego sąnašų ar ledo, slidžiomis tampančias vietas padengti antislydiminėmis juostomis arba specialiomis gumomis. Šios priemonės pagerins batų sukibimą su danga ir apsaugos Jus ir aplinkinius nuo traumų.

 

 

 

INSTRUKCIJA kaip klijuoti anstislydiminę juostą.

 

 

Kiek ledo tirpinimo medžiagos reikia mano teritorijai?

Barstomų medžiagų išeiga priklauso nuo nuvalytos dangos kokybės, oro sąlygų ir barstymo būdo (mechanizuoto arba rankinio).

Išeiga gali svyruoti nuo 50-250g/m2.

Kiekvienu konkrečiu atveju likviduojant slidumą keliuose būtina įvertinti faktiškai iškritusių kritulių kiekį, oro temperatūrą ir kelio dangos sąlygas.

 

 

Kur laikyti techninę druską ir kitus tirpinimo mišinius?


Ledą tirpdančios ir slidumą mažinančios medžiagos turi būti sandėliuojamos ir apsaugotos nuo drėgmės poveikio, specialiai tam paruoštuose nuolatiniuose sandėliuose arba laikinojo sandėliavimo vietose taip, kad nesukeltų natūralios aplinkos degradacijos.

Barstymo medžiagų sandėliavimui naudojamos skirtingų dydžių dėžės pagamintos iš atsparaus korozijai plastiko - atsparios šalčiui, UV ir atmosferos poveikiui, chemikalams, nuo jų lengvai nuvalomi graffiti dažai.

 

 

 

Ką daryti su likusia technine druska ir kitomis medžiagomis pasibaigus žiemos sezonui?


Pasibaigus žiemos sezonui, medžiagas sandėliavimo vietose ir sandėliuose reikia sutvarkyti ir tokiu būdu apsaugoti, kad galima būtų jas naudoti kitą žiemos sezoną.

Siekite to, kad pasibaigus žiemos sezonui liktų kuo mažiau laisvai sandėliuojamų medžiagų.

 

 

 

 

 

BŪKITE SAUGŪS. PASIRŪPINKITE IŠ ANKSTO