Gegužės 13 d. Kauno mariose išbandysime Gelbėjimo plaustą - robotą

Grįžti į sąrašą

Gegužės 13 d., pirmadienį, 11 val. Kauno marių vandenyje išbandysime nuotoliniu būdu valdomą išmanųjį Gelbėjimo plaustą.

 

Robotas – gelbėtojas gali išvystyti iki 45 km/h greitį, įveikti stiprias bangas ir netgi prabilti ir nuraminti sketantįjį (žr. VIDEO žemiau).

Demonstracija skirta visiems norintiems susipažinti su naujausiomis gelbėjimo technologijomis, pasikalbėti su specialistais apie esamus gelbėjimo iššūkius ir galimus sprendimus ir gyvai pamatyti plaustą – robotą.

Renginyje dalyvaus UAB BIPA Inovacijų ir Elektronikos skyriaus vadovas, Elmantas Mickevičius (dar žinomas kaip išmaniosios stotelės Sun Eco išradėjas), kuris pademonstruos, kaip veikia E.M.I.L.Y. ir papasakos, kokios dar galimybės atsiveria išmaniųjų saugumo įrenginių srityje.

 

 

Gelbėjimo plaustas E.M.I.L.Y.

 

E.M.I.L.Y. (kartais „EMILY“ arba „Emily“; „Emergency Integrated Lifesaving Lanyard“ akronimas) yra robotas, naudojamas gelbėti skęstančiuosius. Plaustas turi vandens motociklo variklį primenantį mechanizmą, todėl gali pasiekti iki 45 km/h greitį net stipraus bangavimo metu. Naujausiose įrenginių versijose yra dvipusio ryšio radijo imtuvai, vaizdo kamera su tiesioginiais srautais į išmaniuosius telefonus ir apšvietimas naktiniam gelbėjimui. Gelbėtojai plaustu pasiekę skęstantįjį gali tiesiogiai matyti ir girdėti situaciją, nuraminti šoko ištiktą žmogų ir nugabentį jį iki saugios vietos.

 

Gelbėjimo plaustą - robotą „EMILY“ naudoja įvairių pasaulio šalių laivynai, pakrančių apsaugos tarnybos ir paieškos bei gelbėjimo padaliniai Pietų Korėjoje, Indonezijoje, Singapūre, Japonijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Mongolijoje, Brazilijoje, Meksikoje, Graikijoje ir Honkonge.

 

Lietuvoje plaustas pirmą kartą pristatytas prieš metus, o šiuo metu robotu jau naudojasi Neringos ir Klaipėdos pajūrio gelbėtojai.

 

 

Susitikime renginyje!

Susisiekime - [email protected]